Sărac duh mioritic – despre limurici, presa ieftină și linșajul mediatic

Posted on

Țări mai sărace ca România sunt destule. Blestemul este faptul că suntem săraci cu duhul. Și asta se vede în presa românească și se răsfrânge asupra publicului cititor și telespectator – turmă de oi fără cioban, manipulată de ciocoi mai vechi și mai noi de prin presă și blogosferă.

După 18 ani în care am crescut, am suit și apoi am abandonat meseria de jurnalist, îmi permit să îmi dau cu părerea despre presă. O iubire care m-a sedus la 18 ani și pe care am abandonat-o la 35 de ani. De aceea, am zâmbit în colțul gurii când am văzut, acum o lună, reacția jurnaliștilor și a pseudo-jurnaliștilor la propunerea deputatului Ion Răducanu privind o lege a presei. Una europeană care să stabilească regulile comunicării în masă și dreptul la imagine dar și dreptul la liberă exprimare. Adică, un fair-play între presari și cei care devin subiecte de presă, un fair-play din categoria utopii realizabile.

10201253471034188

Ca ziarist, am fost târât prin tribunale, am cunoscut gustul uneori absurd sau interesat la justiției, am plătit și daune – chipurile în solidar cu publicația la care lucram – în realitate din bani pe care i-am împrumutat pentru că nu îi aveam. Și știți de ce nu am urlat, nu m-am văicărit pe la ONG-uri, nu m-am legat cu lanțuri și nu mi-am luat copilul în brațe amenințând că îmi dau foc? Pentru simplu motiv că nu am convins niște judecători, absurzi sau nu, că aveam dreptate și am demascat o rețea de escroci din imobiliare. Care escrochează și în ziua de azi, bine merci!

Povestea mea începe în 1994, când șefii de la ziarul unde lucram atunci mă făceau constat agent al americanilor, doar pentru că fusesem de două ori peste ocean. O dată din motive medicale și a doua oară cu o bursă postuniversitară pe jurnalism. Am apărut prin jurnale și pe youtube, unde un sărman individ, pe vremea aceea prefect de Timiș, dădea ca sigură apartenența mea la Serviciul Român de Informații, ca ofițer angajat! Apoi un alt jalnic mercenar, mă picta la OTV ca fiind “consilierul mafiei imobiliare din Banat”. În bunul spirit românesc, am trecut prin impostura de șpăgar, șantajist și, crema cremelor, agent al Mossad-ului. E bine! Am un salariu de muncitor și cine știe câte conturi ascunse prin Elveția sau Insulele Seychelles.

Așa că, pe 12 noiembrie 2013, la știrile de noapte ale Pro Tv-ului, am rămas cu un gust amar și cu o strângere din dinți. În lipsă de subiecte sau pentru că așa a fost comanda, reporterii știrilor Pro Tv, cândva premiate național și internațional, s-au găsit să bage în troaca cu porci două femei, mai ceva ca și tabloidele de doi bani. Am aflat exact cine subminează economia națională, pune în pericol siguranșa națională, seacă bugetul de stat prin gravă evaziune ș.a.m.d.

Cazul 1: “Alexandra Rus este angajata ca si consilier al deputatului PNL Mircea Dolha, la cabinetul sau parlamentar. De altfel, pe pagina personala de Facebook, Alexandra a scris ca ocupa un loc de munca in cadrul Partidului National Liberal. Tot pe reteaua de socializare, Alexandra Rus a postat fotografii provocatoare, alaturi de alte tinere.”

Inepția pseudo-jurnalistică aici: http://stirileprotv.ro/stiri/politic/consiliera-unui-deputat-pnl-in-ipostaze-provocatoare-alaturi-de-alte-femei-cine-e-alexandra-rus.html

Cazul 2, tot în același buletin de știri:

Drumul spre o cariera diplomatica a trecut printr-o agentie de modeling, in cazul Denisei Ariton.

 

 

Tanara de 26 de ani a devenit cunoscuta in urma pictorialelor sexy, iar acum este consilier in cadrul unui institut din subordinea Ministerului Afacerilor Externe. Pentru un salariu de o mie de dolari, fata se ocupa de achizitiile si relatia cu publicul ale Institutului pentru Romanii de Pretutindeni.

link aici: http://stirileprotv.ro/stiri/politic/fost-model-si-ghid-turistic-in-prezent-salariat-la-mae-drumul-denisei-spre-o-cariera-diplomatica.html

 

Așa, și? Cazuri, în special de femei tinere, ale căror vieți personale și implicit destine profesionale au fost bălăcărite prin presă sunt cu duiumul. Nu am să fac o listă aici, dar nu pot să nu amintesc de…

Artista Ioana Maria Ardelean, şefa Serviciului Anticorupţie din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Cântăreaţa de muzică populară coordonează, la 29 de ani, Serviciul Anticorupţie din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Liviu Dragnea a declarat că pe tânără o recomandă “vocea şi talentul”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Înțeleg foarte bine că pe unii îi roade, dar dacă femeia aceasta se pricepe la probleme de administrație și anticorupție a verificat vreun ziarist, așa pe bune?

Astfel, mulți angajați “la stat” au început să își perieze conturile de facebook sau chiar să și le închidă? De ce? La presiunea unor șefi care nu au chef de (încă) un scandal mediatic, la presiunea instituțiilor sau chiar la cea a publicului român și a presei care îl alimentează.

Brusc, toți onaniștii, toți habotnicii, deviații – fie ei public, politicieni sau oameni simpli, te judecă după fotografiile și mesajele pe care le postezi pe o rețea de socializare. Nu am nimic împotrivă ca serviciile românești de informații să monitorizeze activitatea de pe facebook a celor angajați să servească instituțiile statului român.

Însă să vină tot pulifriciul cu pretenții de mare jurnalist, să se dea cinci minute pe contul tău PUBLIC dar personal, nu oficial, de facebook, să ia câteva poze și să tragă concluzii care își șifonează imaginea și posibil cariera, mi se pare o practică demnă de țările cu fundamentalism islamic sau de cele mai puritane state ale Confederației Americane.

Și cine sunt generatorii de știri care își permit să facă asta? Niște oameni ca și noi, cărora dacă le cauți puțin prin trecut, ai să găsești și poze “deplasate”, pentru că e facebook, nu e pagina oficială a parlamentului, să zicem, ai să găsești povești credibile și chiar dovezi despre cum miorlăiau prin birouri de politicieni sau oameni de afaceri pentru o sponsorizare sau un ban la plic, că mulți au salarii de mizerie în presă dar și guri de hrănit acasă. dar la fel au și “victimele” lor mediatice. Cunosc personal mulți oameni care au lucrat sau mai lucrează în presă, lupi moraliști cu blana jigărită, care dacă ar avea minimă conștiință și celeritate, ar sta în banca lor.

De aceea nu am să îmi șterg contul de facebook, căci e personal, iar cei cu idei primitive de genul dăm în Opriș, că uite ce poze are pe facebook, ca indirect să putem lovi deputatul al cărui consilier este, e un joc pe care garantez că îl vor pierde în justiție, doar după o discuție de onoare față în față. Am poze cu activitatea mea profesională, colaborări în domeniul securității private și a contra terorismului cu profesioniști de primă clasă din România, SUA, Canada, Rusia, Israel, Marea Britanie, Bulgaria, Ucraina! Ca să învăț cât mai multe și să le aplic aici, acasă, în România asta necăjită. nimic din toate astea din bani publici sau din timpul de serviciu! Mă face asta spionul altor state, membru de grupări paramilitare, terorist cu diplomă și educație în combaterea terorismului?

La fel cum am poze cu multe femei din viața mea, în ipostaze drăgăstoase ori “de prosteală”, pe care le-a văzut și soția și fiul meu. Nimic indecent, nimic de Casanova! Am femei cu care sunt prieten foarte bun. Nu multe, dar destule. Prietenia asta nu o poate distruge o știre de rahat, aruncată într-un tabloid sau pe un post Tv, fie el și unul aparent rezonabil. Mă face asta un afemeiat și un curvar?

Revin: doar folosind facebook-ul  să arăt aici ce fac unii jurnaliști, unele vedete TV, înalți demnitari, miniștrii, politicieni de toate calibrele sau funcționari publici? Provocarea e deschisă! Mănușa o arunc eu – nu pentru că vreau publicitate mascată sau expunere TV. Doamne ferește! Chiar sunt probleme grave și reale care ar putea umple paginile ziarelor și timpii de emisie ai televiziunilor. Ca să nu mă mai gândesc câți ziariști, polițiști, procurori, politicieni etc. găsești pe youtube, în filmări de la paranghelii cu maneliști și interlopi.

Dați fuga și ștergeți tot! Paranoia funcționează!

Și uite așa vor rămâne și mai săraci cu duhul, impotenți intelectual și cu o presă din care mă simt onorat să NU mai fac parte.

Respect sincer câțiva jurnaliști români și dezavuez o mare de blogărași și jurnaliști de mucava. Am fost acolo, am mâncat o pâine din presă, așa că mizeriile astea nu prea mai au pentru mine nici secrete și nici nu mă afectează în vreun fel. Totuși, dacă e vreun amator, îl invit să încerce! Dar să nu uit că și el ar trebui să fie om și el are o viață, poate o familie și că în viață, fie lungă fie scurtă, oamenii se întâlnesc de două sau de mai multe ori. E o cugetare nu o amenințare.

Domnilor jurnaliști, fiți demni și căutați prin dulap onoarea pierdută, cea cu care v-au învățat părinții sau bătrânii. Iar cei fără coloană vertebrală pot folosi o coadă de mătură în schimb. Instrucțiunile de folosire sunt bine știute din popor.

Pentru “jurnaliștii” pasionați sau trimiși de moguli cât și pentru cei preocupați de viețile altora, dacă v-am deranjat cu cele scrise, nu vă chinuiți să mă căutați pe google, că veți găsi lucruri pozitive despre mine și astea nu fac știrea. Și nu vă obosiți să mă căutați pe facebook, căci vă dau aici linkul. Profilul meu e 100% public, căci nu am ce ascunde. Dar aplicași corect codul civil și întrebați înainte să dați drumul lăturilor mediatice: https://www.facebook.com/mircea.opris.399

Să nu uitați de declarația de avere! Nu am una, dar întrebați la defunctul OTV, căci ei știau că sunt consigliere al mafiei imobiliare. Și-au luat-o peste bot de la CNA cu amendă și drept la replică, deși nenea ăla care a scos perla merită o întâlnire tete-a-tete.

See you…here and there!

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.