De la PDL la USL: Marea Adunare Populară a tovarăşului Iosif Ştefan Drăgulescu

Peste nici două ore, adică la ora13, pe 8 martie, de Ziua Femeii, fostul rector al Univeristăţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, se mai joacă , posibil pentru ultima oară, de-a conducătorul de oşti. Şi nu oricum!

Dan Gaiţă (dreapta) şi "Die Hard" Ştefan Drăgulescu, un cuplu care a reuşit să facă. Praf.
Dan Gaiţă (dreapta) şi "Die Hard" Ştefan Drăgulescu, un cuplu care a reuşit să facă. Praf.

Acesta a convocat întreg Senatul univeristăţii pentru a le comunica membrilor ce a mai discutat el pcu preşedintele Băsescu şi cu alţi potenţi ai PDL la nivel naţional. Dar, culmea ironiei cu care ne-a obişnuit, să fie şi un democrat sadea şi să dea cuvântul care au ceva de spus despre activitatea sa, în special să îi mulţumească pentru felul în care a “guvernat” despăotic UMF Timişoara, timp de atâţia ani. Cu alte cuvinte, fostul însă rector i-a convocat pe toi la o şedinţă de doctrină pedelistă, semn că îşi face conştiincios datoria de politruc şi că aface campanie electorală pentru partidul lui Emil Boc.

Asta, după ce a făcut o flotare ilegală tipică, prin care le-a interzis dreptul de semnătură şi le-a tăiat indemnizaţiile prorectorilor încă în funcţie. Însă cu acelaşi tupeu, încreacă să îi facă să mai semneze diverse documente administrative, bune de şters urmele în ceasul al 13-lea. Noroc însă că nici prorectorii şi nici ceilalţi din conducerea univeristăţii nu răspund la comenzile păpuşarului.

Vă povesteam în Jurnalul Naţional despre cum încreacă, până şi acum, să îşi impună oamenii în aparatul de conducere încercând în zadar să facă presiuni asupra noului rector ales, Marius Raica. Petru cei care doresc detaliile le găsiţi în articolul din Jurnalul Naţional, accesând cu un simplu click aici: Rectorul Drăgulescu, dictatorul inimilor. Cum a fost “eliberată” UMF Timişoara

Dacă nu a mers şmecheria cu lista lungă, a mai încercat una cu lista restrânsă a oamenilor săi care TREBUIE impuşi pentru a-l “ecarna” pe noul rector. În ordinea preferinţelor domnului Drăgulescu aceştia sunt:

1. eternul Dan Gaiţă, prietenul, apropiatul şi partenerul de diverse afaceri a lui Drăulescu. Gaiţă a ratat impunerea sa ca preşedinte al Senatului universităţii, aşa că acum Drăgulescu face presiuni ca acesta să fie numit prorector. Asta după Tzuky Drăgulescu a declarat public că “de 10 ani îl pregătesc pe Gaiţă pentru funcţia de rector. Ar fi fost cel mai potrivit”. Cel mai potrivit, pentru interesele incompatibilului ANI.

2. Un alt “must be” este profesorul Mihai Ionac, fost director la Spitalului Judeţean, unde nu revin cu scandalurile financiare provocate, pe care l-ar vrea tot prorector. Motivul e cât se poate de simplu. Aici legătura ar fi una de vreo 800 000 de euro, bani pe care Drăgulescu  i-a investit într-o clinică privată cu mai mulţi stăpâni de pe strada Porumbescu, acolo unde se practică treaba aia semi-legală a spitalizrii de o zi şi cu hotel pe aceeaşi stradă, unde se pot caza rudele bolnavului. Frumos dar cam scump, domle!

3. Ultima, dar nu cea de pe urmă este Carmen Bunu, fiica temutului colonel de Securitate care răspundea de fabrica UMT. Carmen Bunu trebuie să fie numită cel puţin decan la vreo facultate, nu de lata dar ea este una dintre piesele de bază ale celebrului secretar de stat, consilier prezidenţial pe viaţă Virgil Găluşcanu. Adică, vrea nu vrea trebuie. Şi asta nu că nu i-ar putea angaja la privat, dar e mult mai simplu să le dai o leafă la stat, plus cu ce mai curge de la studenţi, mai o deplasare, ami un decont. Nu ar fi rău. Totul depinde de hotărârea noului rector, care va spune nu acestor presiuni. Şi merită urmărit cam câte zilşe vor trece până încep şicanele şi represaliile împotriva noului rector Raica după ce îi va refuza pe şi le va da “eject” pupilelor lui Drăgulescu şi Găluşcanu.

Dar să revenim, printre flori şi raze de soare la ziua de astăzi 8 martie. Domnul Drăgulescu va ţine întregii suflări a Senatului UMF un discurs politic despre ce mai spune şi ce aşteptări are preşedintele Băsescu. Parlamentar disciplinat, el îşi face treaba de propagandist în favoarea partidului care l-a hrănit în ultimul mandat, adică PDL.

Joc duplicitar ar fi puţin spus, pentru că omul e deja cu bagajele făcute, după ce PDL a hotărât că nu îi va mai da un mandat de parlamentar. Aşa că Drăgulescu a apelat l un alt incompatibil ANI, ca de la fost rector la fost rector, între intelectuali, mai exact la preşedintele PNL Timiş, senatorul Nicolae Robu. Din ce se laudă Drăgulescu prin urbe, cărţile au fost ăcute şi cică Robu îi va da un fotoliu în Parlament, în următorul mandat, pe listele PNL.

Nu pot decât să îl felicit pe domnul Nicolae Robu pentru această achziţie politică. Doar ca aducere aminte: pe când era un vertical şi combatant ţărănist, Drăgulescu l-a făcut în toate felurile pe preşedintele Ion Iliescu. După care, surpriză, în 1999, acealşi Drăgulescu făcea o plecăciune în faţa lui Iliescu să îl ia în PDSR. Caracter! Ulterior omul s-a mai balansat pe la Partidul Conservator unde însă nu a avut priză la Dan Voiculescu aşa că a preferat puterea şi a dat cu caşcavalul în PDL, ajungând deputat. Acum, la 69 de ani, mai vrea să se dea o tură din partea USL, aripa liberală, cu înţelegere şi omenie din partea chitaristului Nicolae Robu!

Ce să mai zic? La partidu-ţi mare, mare viitor! Dacă Opoziţia continuă în stilul ăsta şi cu astfel de achiziţii de fosile trasesite, până la alegerile parlamentare vor reuşi să scadă sub 20%! Părerea mea.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.