Conferenţiar doctor, prins la furat salam în supermarket

Posted on

 Un cadru didactic de la Univeristatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara a fost prins de către panici unui supermarket după ce a furat două ruzi de salam în valoare de 32 de lei! Culmea este că autoarea furtului, conferenţiar doctor Iconia Borza este un om care ia două salarii substanţiale: unul ca profesor la univeristatea de medicină şi altul ca şi şefă a secţiei de Ortopedie II din cadrul Spitalului Judeţean. Mai mult, soţul acesteia este şi el un om cu venituri mult peste medie, el fiind prodecanul  Facultăţii de Construcții de la Univeristatea Politehnică din Timișoara.

Pe data de 14 septembrie, la ora 18,30, camerele de supraveghere şi agenţii de pază ai magazinului Billa de pe bulevardul Liviu Rebreanu, au surprins-o pe conferenţiar doctor Iconia Borza cu două rude de salam Zimbo, dosite în poșetă. Valoarea celor două ruzi de salam: 31,98 lei! Oprită de agenţii de pază, cadrul univeristar, formator de viitor medici la UMF, a încercat o explicaţie. Confrom declaraţiei din dosarul întocmit de poliţiştii de la secţia 2 Poliţie, ea a încercat să explice anchetatorilor că a uitat salamul în geantă, în drum spre casierie, din cauza unor probleme de familie. În declarația olografă dată în fața polițiștilor, conf. dr. Iconia Borza, soția prodecanului de la Facultatea de Construcții Timișoara, se jură că nu a vrut să fure, dar pur și simplu era cu salamurile în mână, când în geantă i-a sunat telefonul mobil, astfel încât a fost nevoită să-și elibereze mâinile, ca să poată prelua apelul.

Cadrul universitar are în palmaresul profesional mai multe cărți de specialitate cât și o operație în premieră națională. În plus, împreună cu soțul, așa cum rezultă din foaia de avere, Iconia Borza deține 4 imobile, tot atâtea terenuri, dar și trei autoturisme personale. Interesant este că fapta medicului a rămas nepedepsită, astfel încât dosarul de cercetare penală a fost închis zilele trecute, cu propunerea de neîncepere a urmăririi penale, pe motiv că lipsește elementul constitutiv al infracțiunii, adică exact intenția de a fura.

“Nu cred că vă ocupaţi cu chestii din astea. Nu pot să susţin un dialog pe tema asta. Ne-am descalifica. Informaţii vă poate da avocatul meu”, a declarat conferenţiar doctor Iconia Borza. Avocatul acesteia, Florin Neagu, a spus că “nu vorbesc despre dosar existând confidenţialitate între avocat şi client. Nu aş doi să fac nici o declaraţie”.

Şeful conferenţiarei, rectorul UMF Timişoara, Ştefan Drăgulescu, este mai degrabă distrat de gestul formatoarei de medici pe care o are în subordine. “Mi se pare cu totul ireal. Dacă e real nu pot să îmi permit despre nimeni să spun că e bolnav, pentru că se pune un diagnostic de către un specialist. Dar la un om cu o situaţie financiară bună parcă e de natura incredibilului. În lumea internaţională artişti, artiste ştiu că una a fost prinsă la Londra odată, dar nu mai ştiu care. Sunt luat prin surprindere. E o problemă incredibilă. Soţul ei parcă e profesor univeristar la Polithenică. Groaznic!”, a declarat  râzând, profesorul Ştefan Drăgulescu, rectorul UMF Timişoara. El nu a menţionat nimic despre vreo măsură împotriva subordonatei sale pe linie univeristară, pentru furtul celor două ruzi de salam.

Furturile din supermarketuri sunt la ordinea zilei. Reprezentanţii firmelor de pază din Timişoara susţin că zilnic se confruntă cu cinci până la zece astfel de cazuri. De la plicuri de cafea, la becuri şi până la cutii de detergenţi, se fură cam orice. „Este un fenomen. Sunt oameni care fură din sărăcie. Pe aceştia agenţii de pază îi identifică cel mai uşor, epntru că sar în ochi după îmbrăcămintea ponosită sau comportament. Mai greu este cu cei bogaţi. Aţi fi uimiţi să vedeţi ce oameni cu situaţie materială se dedau la astfel de fapte. Fură un iaurt şi pe urmă se suie în Mercedesul din parcare” a declarat I.V. , coordonator de securitate pentru un lanţ de magazine din oraş. Reprezentanţii firme de pază susţin că marile lanțuri de magazine alimentare din Timișoara sunt călcate, în ultimul timp de o grupare de hoți, coordonați de doi polițiști locali cu grad. Cercetările firmei private arată că marfa sustrasă ajunge pe tarabe, chiar în Piața 700, din centrul oraşului.

Share

One Reply to “Conferenţiar doctor, prins la furat salam în supermarket”

  1. Cred ca asta e motivul pentru care un inventator/antreprenor Roman cu familia au fost urmariti in supermarketurile din Lancaster, Palmdale California timp de 10 ani sperind sa-i prinda furand alimente!? Cine ia urmarit ? Un grup corupt de ura ce actioneaza cu protectia guvernului American. Dece ia urmarit? In speranta sa negocieze in favoarea lor (a criminalilor) cazul civil in care familia inventatorului cerea despagubiri cauzate de violarea repetata si cu rautate a drepturilor de proprietate, civile si constitutionale ale familiei de Romani de catre agentii guvernamentale Americane corupte. Ce motiv exista sa fure alimente din magazin ? Deoarece una din metodele de represalii pentru curajul fara precedent de afirmare a drepturilor in curtea de justitie a fost sabotarea malicioasa a firmei de proiectare si manufacturare de produse noi electronice, s-au creeat astfel pagube economice suficient de severe ce v-or determina familia sa fure mancare sa poata supravietuii. De ce au folosit aceasta metoda? Acest grup a fost sfatuit chiar de corpul diplomatic Roman cu participarea directa a fostului ambasador Mircea Geoana, consulul Mihai Sion, Petre Catrinciuc, si consulul Arron din consulatul roman din Los Angeles. Mai multe fapte documentate si verificate de curtile americane pana la curtea suprema din washington dc va rog sa ma contactati: avtronics@usa.com sau av07@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.