Valeriu “catastrofă” a ajuns secretar de stat

Posted on

Un personaj paralel cu aviația, din cauza căruia au murit 50 de oameni, a fost scos de la naftalină și numit secretar de stat în Guvernul Orban. Unde? Exact acolo unde nu se pricepe și unde rezultatele în cifre negre vorbesc de la sine: Ministerul Transporturilor.

Valeriu “Catastrofă” a ajuns secretar de stat unde se pricepe mai bine: prăbușiri în transporturi.

Cu ce se laudă PMP?

“Valeriu Lupu, membru PMP Timiș a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în Guvernul Orban.

Conform PMP Timiș, Valeriu Lupu a activat în domeniul aeronautic în ultimii 35, fiind absolvent al Academiei Militare de Aviație, Sectiunea – Aviatie Civila, Specializarea – Control Trafic Aerian, studii completate cu Facultatea de Electrotehnică și TelecomunicațiiI, Specializarea – Inginer Transporturii si Telecomunicatii din cadrul Institutului Politehnic Timisoara; Subsecvent au fost absolvite Cursuri specifice Managmentului Siguranței Traficului Aerian, precum si Cursuri specifice Managementului Securității Aeronautice.

Faptul ca paleta activitatilor desfasurate de dl. Lupu, in toti acesti ani, a vizat principalele domenii aflate in sarcina Ministerului Transporturilor – Sectiunea Aviatie, respectiv: Managementul Traficului Aerian; Managementul Companiilor Aeriene; Managementul Operatiunilor Aeroportuare“, transmit reprezentanții PMP Timiș.

Reprezentanții PMP Timiș mai spun că Valeriu Lupu nu are nici o legătură cu accidentul din 1995, petrecut pe Aeroportul Verona cum ar fi lăsat să se înțeleagă unii reprezentanți ai mass-media.

Societatea Banat Air Service, condusa de dl. Valeriu Lupu, a inchiriat un zbor charter ce urma sa fie executat de compania ROMAVIA. Toate responsabilitățile privitoare la desfasurarea zborului respectiv, reveneau companiei ROMAVIA.Dovada acestui fapt, o reprezinta faptul ca concluziile comisiei de achetă din Italia, au evidentiat in mod clar, faptul ca nici un moment Banat Air Service sau dl. Lupu Valeriu, nu au avut nici o vina, intrucat nu aveau responsabilitati cu privire la desfasurarea acelui zbor. Concluzia finala este ca nici compania Banat Air Service si nici dl. LUPU Valeriu personal, nu au avut ca si consecinta responsabilitati juridice sau penale in legatura cu acea catastrofa. In acest context, consideram ca unele informatii aparute in spatiul public, vizeaza doar defaimarea persoanei dlui Lupu Valeriu si are legatura cu numirea acestuia in calitate de secretar de stat”, au transmis reprezentanții PMP Timiș.

Adevărul despre morți și incompetența lui Lupu

Culmea acestei numiri este că toți profesioniștii din sfera aviației civile cunosc foarte bine lipsa de pregătire, caracterul duplicitar și mai ales rezultatele funebre ale lui Valeriu Lupu. Și spun asta pentru că o perioadă am lucrat în aceeași direcție a Aeroportului Timișoara cu personajul: Direcția de Siguranță și Securitate a AIT Traian Vuia.

Trecut pe linie moartă după tragedia provocată în 1995, Lupu a fost reactivat pe Aeroportul Internațional Timișoara în anul 2010, de către directorul PDL de atunci, Cornel Sămărtinean, actualmente deputat PMP de Timiș. Timp de 15 ani Lupu, proaspătul secretar de stat la Transporturi, nu a mai avut nici o activitate, neavând nici licenţă pentru a lucra în coordonarea zborurilor. La nici două luni de la angajarea sa, în 2010, la Biroul de proceduri şi reglementări, a fost propus lider de sindicat. Până în 1995, Lupu a fost director al companiei Banat Air. Din cauza sa, la 13 decembrie 1995, 45 de pasageri şi 5 membri ai echipajului unei curse Banat Air şi-au pierdut viaţa după ce avionul companiei pe care o conducea s-a prăbuşit imediat după decolarea de pe Aeroportul din Verona. Lupu a fost dat în judecată de toate rudele celor morţi în accident, după ce autorităţile italiene au concluzionat că de vină a fost chiar Valeriu Lupu, cel care nu a aprobat plata pentru degivrarea avionului înainte de decolare. Preţul zgârceniei: 50 de morţi pentru o degivrare ce costă 500 de euro. Tot din cauză că Lupu nu a respectat această procedură, directorul general şi cel adjunct ai aeroportului din Verona au făcut ani grei de puşcărie, pentru că i-au permis lui Lupu să se joace de-a pilotajul extrem. 

Infracționalitate economică

În iunie 2012, DNA a fost avertizată public asupra unui tun de milioane de lei, în care era implicat și Valeriu Lupu:

“24 iunie 2012

În atenţia DNA: LUPU VALERIU, controlor de trafic la Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, împreună cu o parte din familie, au tras un tun de miliarde!

   Banii au fost viraţi în contul firmei SC BENDIS SRL care are sediul în staţiunea OLĂNEŞTI (din judeţul Vâlcea!). Firma acoperită iniţial sub numele unui individ, Titel POPA, a fost cumpărată şi controlată de sora lui Valeriu: MIOARA VIORICA STAN (administrator) şi de către mama lor (acţionar). Banii primiţi de BENDIS SRL, au reprezentat contravaloarea unui Plan BUSINESS al Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia. Planul a fost croşetat folosind ca bază informaţiile deţinute şi oferite de angajatul aeroportului: LUPU VALERIU.

  

   MIOARA VIORICA STAN, sora lui LUPU VALERIU, fără studii de specialitate în domeniul transportului, nu are în niciunfel experienţa necesară pentru elaborarea unui STUDIU/PLAN în genul de care a “beneficiat” Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia. Firma SC BENDIS SRL, pe care o administrează Mioara, nu are nici măcar angajaţi (posibil 1-3 formali care sunt moşteniţi de la fostul administrator, Titel POPA). BUSINESS Planul fabricat de BENDIS este stângaci şi se bazează în mod clar pe informaţiile primite de la LUPU VALERIU, care a participat efectiv la elaborare.

   LUPU VALERIU şi-a “retras” banii de la SC BENDIS SRL sub forma unor contracte de împrumut. Cei doi fraţi au în derulare noi scenarii asemănătoare, cu siguranţă aceştia beneficiind de sprijin la nivelul conducerii Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia, sau poate chiar la nivel de minister.

Acţionarul principal al SC BENDIS SRL este mama celor doi: LUPU RUXANDRA.

   Pe surse am aflat că SC BENDIS SRL, alături de o altă firmă cu sediul tot în OLĂNEŞTI, sunt pe cale să fie puse la dispoziţia unor indivizi pentru a fi “sacrificate” după ce acestea vor face achiziţii fără acoperire.”

Povestea continuă. Întrebarea firească este: un om cu un astfel de trecut reprezintă aerul proaspăt pe care Guvernul Orban pretinde că l-a adus în administrație sau poate meritocrația și profesionalismul îl recomandă puternic?

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.