Beşinozaurii fără cap: capul lui Jichici vrem!

Posted on

După atâta zăpadă, mafie ţigănească, Telpark, frig, şpagă şi minciuni, Poli pe butuci, s-ar cam impune un “Occupy Primăria Timişoara!”. Zic!

Agramaţi, ignoranţi, adormiţi în scaune, consilierii locali din CL Timişoara votează “în orb” tot ceea ce li se pune sub nas. Neinteresaţi de absolut nimic, cu o acută durere anală vizavi de viaţa timişorenilor care le plătesc indemnizaţiile de aleşi locali, reptilienii ăştia votează orice ilegalitate, fără să clipească, fără să ciripească şi fără să citească măcar textele proiectelor de hotărâri. Aşa s-a ajuns la situaţii penale de încălcare flagrantă a legii şi a regulamentelor tot de ei votate. După care, de vină e de fiecare dată, nea Jean, adică Ioan Cojocari, secretarul primăriei care trebuie să dea avize de legalitate la şmenurile tuturor buticarilor cu doctorat la seral şi a tuturor chiriţelor cu ruj pe dinţi şi aere de politician de cartier. Nu că nea Jean ar fi vreun sfânt în viaţă….

O ruşine pentru oraş, o ruşine în faţa căreia rămânem impotenţi, pentru că nu noi, fraierii, îi alegem nominal pe aceşti beşinozauri.

Şi totuşi, în Consiliul Local Timişoara, aşa cum îl ştiu eu, există o voce. Un tip tânăr, educat, cu o carieră de invidiat şi care spune verde-n faţă lucrurilor pe nume şi şmenurilor pe prenume. L-am ascultat în plenul CL-ului, am fost şi la emisiuni TV împreună şi afirm, fără să îi fac vreun lobby băiatului ăstuia, că are coaie. Poate prea mari şi prea diplomate pentru un rol mărunt de consilier local. În locul lui m-aş implica fie în politica mare din Bucureşti sau Bruxelles, fie mi-aş vedea de carieră şi afaceri.

Şi ce găselniţă mai de căcat puteau găsi fosilele din primărie şi din consiliul local pentru a se scăpa de Ciprian Jichici decât să îl exmatriculeze ca pe un elev rebel, chipurile pentru că are prea multe absenţe de la şedinţele consiliului local. Să fiu mai clar: băiatul vine, punctează şi pleacă. Aşa cum trebuie să facă orice Pretorian care se respectă. Eu cred că ceilalţi consilieri ar cam trebui să îşi depună mandatele pentru că prezenţa lor este cel mult una fizică. Vin acolo ca să mai ia un leu şi să mai doarmă un somnic dulce în fotoliile de muşama din sala de consiliu. Sau alţii, mai tineri şi mai activi, vin să mai treacă câte o hotărâre pentru un PUZ sau o autorizaţie pentru care au luat şpaga: terase, terenuri, Heavenuri, Aurore, Piaţa Unirii, Grădina Zoo, Telpark, Barbu-ADP, Piaţa Mehala sau Piaţa 700 ş.a.m.d. Să le dau şi numele consiglierilor şpăgari?

Sau să mă întreb de câte ori au ţinut Ciuhandu şi onor Consiliul Local cont de părerea pulimii amăgită cu aşa-zisele “consultări publice”? Cât de proşti ne credeţi şi cât aveţi impresia că va mai dura până când o să îşi ia nişte timişoreni lumea în cap şi o să dea buzna peste voi în mijlocul şedinţei să vă scuture izmenele maronii şi creierele adormite pe veci? Trezirea, consilierilor, căci nervii oamenilor sunt întinşi la maxim! Pariu?

       Aşa că, pe moment, vă las în compania dialogului absurd, în care “dom’ne” Ciuhandu se joacă de-a dirigintele elevului chiulangiu iar Ciprian Jichici îi întreabă despre nişte şpăgi de sute de mii de euro, ilegalităţi, foşti ofiţeri DIE rataţi – actuali oameni de afaceri şi Sfântul Nicuşor Miuţ! Miuţ care mă certa pe mine la telefon prin luna noiembrie 2011, că mi-am permis să îl pun în Jurnalul Naţional pe lista ruşinii din primărie, lista  legăturilor cu mafia ţigănească şi cu mafia imobiliară în general, când el, săracul, e angajat la privat. Aşa m-a certat Miuţ. Am omis să îi amintesc atunci despre înregistrările în care cineva cerea unui patron de ştrand bani de concediu. În mod repetat. Adică ŞPAGĂ? Zâmbesc şi mai iau o pastilă. Să trăieşti, nea Miuţ! Şi succes la procese că vei avea nevoie şi matale şi domnu Ciuhandu cu gaşca.

Deci cam aşa a fost dialogul….

„Veniţi din an în Paşti pe aici şi atunci aveţi o problemă cu formatul în care primiţi materialele. Veniţi mai des pe la consiliu (…)”, i-a atras atenţia Ciuhandu. În replică, Jichici a afirmat în plen că multe dintre şedinţe sunt convocate „după ureche”, cu doar câteva zile înainte.

Consilierul Ciprian Jichici spune că, înainte de a discuta despre încetarea mandatului său, cei de la primărie ar trebui să se uite în propria ogradă şi să respecte legea.

„Nu ştiu dacă sunt la un pas de a-mi pierde mandatul pentru că nici măcar una dintre şedinţele de consiliu nu a fost convocată potrivit prevederilor Legii 215, articolul 39, aliniatul 3. În mod normal ar trebui să primim o convocare în scris cu cinci zile lucrătoare înainte şi ordinea de zi, ceea ce nu se întâmplă. Primarul şi secretarul dispun la discreţie convocarea acestor şedinţe, ba e şedinţă ordinară, ba extraordinară, nu există nicio rigoare. Eu sunt om de afaceri, am deplasări internaţionale pe care le organizez cu şase-opt luni în avans, domnul primar ar trebui să înţeleagă că mai sunt oameni care chiar au treabă în oraşul ăsta. Discutăm de o crasă nerespectare a legii”, ne-a declarat Jichici. El susţine că de cele mai multe ori este convocat la şedinţe telefonic, iar lucrurile se schimbă de pe o zi pe alta.

Liberalul crede că primarul Gheorghe Ciuhandu urmăreşte de fapt să îi închidă gura pentru că este unul dintre cei mai vocali consilieri.

„E bizar ceea ce se întâmplă, probabil că ceea ce se urmăreşte este să i se închidă gura consilierului local Ciprian Jichici, cred că ceea ce se doreşte e intimidarea mea, mai ales că unul dintre cele mai mari tunuri ale primăriei, afacerea Heaven (n.r. – închirierea bazei sportive din zona stadionului fără respectarea legii, caz care a dus la prejudicierea bugetului local cu aproape 228.000 de euro potrivit DNA, şi trimiterea în judecată a fostului şef de la Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, şi a altor angajaţi ai primăriei pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi alte infracţiuni), urmează să se pună pe rol, eu fiind printre cei care nu au votat în acel caz. Mi se pare cel puţin bizar, în condiţiile în care nici măcar o şedinţă nu a fost organizată conform legii administraţiei locale. E foarte posibil să ajungem în instanţă şi atunci vom vedea cine are probleme pe litera legii”, a conchis consilierul Ciprian Jichici.

P.S. Acest material a fost scris la comandă, pe bani mulţi şi negri! Vă doresc să aveţi atâţia cât am primit şi eu pentru textul ăsta! Hai noroc!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.