SECURITATEA AERoPORTULUI TIMIȘOARA – DECIMATĂ

Actualul director la Aeroportului Internațional Timișioara a găsit “cuiul lui Pepelea” pentru care finanțele aeroportului merg prost.

Autoritatea Aeronautică Civilă din România, locul unde se știe, se poate, dar nu se vrea.

Femei de serviciu și bagajiști asigură securitatea aeroportului Timișoara, controlul accesului și dispecerizarea pazei perimetrului, în urma deciziei absolut absurde luate de către generalul (r) Dorel Grădinaru, actual director general al AIT și fost şef al Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului de Interne, omul lui Marcel Vela și preferat în locul unui manager competitiv de aeroport civil, cum a fost Daniel Iulian Idolu. De altfel, generalul s-a cam săturat de aeroport și își caută alt loc de muncă.

Mișcarea magistrală pentru a scoate din cărți firma cu agenți de pază acreditați pentru securitate în aviația civilă, a fost ca Grădinaru să le trimită la cursuri de agent de securitate și acces control pe femeile care se ocupă cu curățenia in aeroport. Artizan secund al acestei mizerii pare a fi David Maxim, proaspăt numit în funcția de director general adjunct, cu cursuri și experiență în operațiunile EL-AL (compania națională de transport aerian al Israelului), deși are cursuri absolvite în medicină la UMF Carol Davila, declară că a lucrat la IATA ca instructor și este propulsat politic de către USR -Plus. La stagiul israelian al domnului Maxim voi reveni. Are El-Al un interes strategic pe Aeroportul Timișoara? Vă spun sigur că nu, doar cât unii încearcă să impresioneze cu CV-ul. Lapte gros.

Prin manevrele domnului general Grădinaru, întregul plan de pază al aeroportului intră în faza de glumă proastă. Dintr-un efectiv de pază de 15 oameni pe tură, au rămas dispecerul, șeful de tură și trei oameni la posturi. Restul posturilor, unele fiind puncte critice au paza asigurată de către femeile de serviciu sau personalul de la cărarea bagajelor. Aceștia și femeile de serviciu vor lua locul, în maxim o lună, agenților de securitate școliți și atestați pentru securitate aeroportuară.

Breșe de securitate. Actualmente, se poate intra prin postul 5 pază ca prin brânză, din cinci patrule a rămas doar una (!!!), iar cursurile de pază pe care le fac femeile de serviciu, pompieri și bagajiști, aceștia vor asigura securitatea aeroportuară pe Aeroportul Internațional Timișoara.

Un scurt comentariu primit imediat după postare:

“David Maxim = “Batman” !🤣. Un impostor mitoman si circar ! S-a umplut aeroportul de pensionari cu pensii speciale care primesc si de la aeroport intre 8000 si 18000 lei ! In vreme de criza . In schimb , nu se preocupa deloc de cresterea veniturilor proprii si nici macar de a obtine fonduri din ajutor de stat !!! Nu stiu sau nu vor”. Nu imi aparține dar e elocvent.

Domnule general, aveți cuvântul….

Share

3 Replies to “SECURITATEA AERoPORTULUI TIMIȘOARA – DECIMATĂ”

  1. Primita pe Facebok: “Generalul A venit luni la TM si a plecat miercuri la prinz . De obicei pleaca joi . Cam acesta este interesul si implicit cunostintele profesionale despre aeroport . Dar deconteaza saptaminal deplasare la/de la Bucuresti si cazare in vila la Dumbravita . Sta la aeroport 3/7 zile ! La o pensie neta de 13000 lei mai cumuleaza 18000 lei brut de la aeroport pt nimic ! Sunt pe val delatorii si cei care care sunt cunoscuti ca fiind “ victimele” lui Idolu . Caragui , Duma ( sofer) , Simionescu Ciprian , precum si oameni care pareau corecti , dar care , din frustrare si ipocrizie au devenit “ bita militienilor”. Muresan Ionut si Avram Alexandra .”

  2. Batman ,e mai preocupat sa taie frunze la caini in fata aeroportului ,sa urmareasca cu binoclul angajati care nu poate centura de siguranta la deplasarea pe platforma aeroportului si sa verifice personal ,daca angajati de la bagaje si masinistii au consumat bauturi alcoolice la intrarea in tura.
    Un “nebun” care nu si a citit in viata lui fisa postului si care dauneaza acelui aeroport ca un cancer.
    Habar nu are ce inseamna aviatia si functia pe care o ocupa si cu ce se mananca functia respectiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.